la Salamandre - Baillestavy Frankrijk :

Cursus Yoga - Groen, Gezondheid en Natuur in de Pyreneeen

De omgeving waar je deze week verblijft, leent zich echt uit voor “ een Groene Yoga vakantie".
Je kunt hier puur genieten van de absolute stilte en rust. De mooie natuur zorgt ervoor dat je oplaadt met positieve energie!

Geen yoga-ervaring? Dat is geen probleem. Het belangrijkste is dat je graag ontspant door middel van beweging. Het is een programma dat draait om ontspanning en inspanning, samen met andere.
Daarnaast willen we je laten zien wanneer je een aantal dagen alleen maar groene groenten, peulvruchten en fruit eet, hoe je lichaam en geest wordt gereinigd, verfrist en weer ontspant. Belangrijk is om veel te drinken en goed op onze sprijsvertering ritme wordt gelet. De hoeveelheid bepaal je zelf.

Elke dag begint met een meditatie gevolgd door ontspanningsoefeningen om de dag fijn te starten.

Het ontbijt verzorgen de cursisten samen met de docente, hiervoor zijn dagelijks verse producten aanwezig.

Na het ontbijt beginnen de yogalessen, met o.a. een uitleg over de “groene” week. Wat is het effect en werking van deze Groene Yoga week?

De lunches en diners worden geheel verzorgd op het terras of daar waar we zijn met een picknickmand. De gerechten richten zich voornamelijk op ayurvedische groene gerechten met een Mediterraan- Catalaanse tintje.
Glazen muntthee de hele dag! Daarnaast kun je kiezen voor groene sapjes of bronwater bij de maaltijden.

Natuurlijk hebben we na de lunch tijd over voor een aantal leuke extra’s zoals lekker onderuitgezakt met een boek, zwemmen in de rivier, wandelen in de omgeving of je even terugtrekken om inzicht op te doen over jezelf of de situatie waar je je in bevindt.

In de namiddag op stap in de prachtige natuur: wandelend ontdekken met mooie fotomomenten of yoga langs de rivier. Voor het diner zijn er nog intensieve Yoga lessen.
Het diner is gezamenlijk. En eventueel gevolgd door een avondsessie meditatie.

Een dagtocht met picknickmand naar de warm waterbronnen van ST Thomas. Even lekker onderuit om je helemaal te ontspannen.

Een reisje naar de Middellandse Zee. Daar waar het zand tussen je tenen voor een instabiele ondergrond zorgt, de tramontane wind ons uitdaagt en het geluid van klotsende golven Yoga en Meditatie  samen worden gegeven. We lunchen aan de zee.

Een dagdeel staat in het teken van zelfmassage. Hier wordt praktijk en theorie behandeld. Door zelf massage maak je echt tijd voor jezelf vrij en de effecten zijn aanzienlijk. Het stimuleert je hele lichaam en het vermindert spanningen behoorlijk. Daarbij krijg je er een lekkere portie energie van.

Meld je nuaan! Plaatsen zijn beperkt!

Massage:
Een massage is optioneel en zit niet in het standaard arrangement. Je kunt je hiervoor terplekke inschrijven. Kosten E 50.00

Deze week wordt verzorgd door Jolanda en Karen
Home |  PDF/Print |  Contact |  Colofon |  Index |  Sitemap